Tjen en halv million på hagen

Bruker du 100.000 kroner på hagen, kan du tjene opptil 500.000 kroner på et hus til fire millioner.

Publisert
Sist oppdatert

- En velholdt hage i tilknytning til en enebolig i Oslo vil vanligvis gi en merverdi på 10 - 15 prosent, sier Anders Langtind, leder av DnB Nor Eiendoms avdeling i Oslo sentrum.

Smart

Ifølge Langtinds er et firemillionershus med hage verdt rundt en halv million kroner mer enn et tilsvarende hus uten hage.

- Hageeffekten er størst i sentrale strøk der boligene står tett. Du vil derfor tjene noe mindre utenfor Oslo og andre store byer, sier Anders Langtind. Likevel er han ikke i tvil:

- Det kan være kjempesmart å bruke penger på å opparbeide en hage når du har kjøpt en enebolig, sier Langtind.

Alle ekspertene DinSide har snakket med er enige. Stein Vaagan, kvalitetssjef i Exact Eiendomsmegling, mener verdiøkningen er maksimalt ti prosent.

Første blikk

- Kjøper du et hus der det ikke er opparbeidet hage på tomta, vil det lønne seg å opparbeide en hage. Det gir en verdiøkning på sju til ti prosent, sier Vaagan.

- En ferdig opparbeidet hage vil naturligvis heve prisen ved salg av boligen. Det koster penger å opparbeide en hage, noe som vil gjenspeile seg i verditaksten, sier Ingar Otto Drågen, daglig leder i NITO Takst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer