Tjen en million på tregt boligmarked

Britisk boligeier gir rekordstor belønning til den som kan finne en kjøper til boligen hans.

I krisetider tas alle våpen i bruk.  Foto: Colourbox.com
I krisetider tas alle våpen i bruk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlige tider lokker frem kreativiteten på boligmarkedet. DinSide Bolig har avdekket en rekke tilfeller der boligselgere eller meglere ser litt for lett på markedsføringsloven, men ikke alle påfunn er like håpløse.

Britiske Jonathan Blain tilbyr nå 100.000 pund, eller rundt en million kroner, i finnerlønn til den som kan hjelpe ham å få solgt boligen, melder den britiske nettavisen Times Online.

Det er ikke mange årene siden situasjonen var snudd totalt på hodet her hjemme: Gir 100.000 kroner i dusør for tips om tomt

Så er det heller ikke noe vanlig rekkehus det er snakk om: "boligen" er et ombygget bakeri, med prisantydning to millioner pund. Drøye 20 millioner kroner. Boligen har seks soverom, og kommer allerede med en stor rabatt: Det har falt en million pund i verdi siden boligprisene var på topp i Storbritannia i 2007. Kanskje ikke verdens beste tidspunkt å selge på, men boligens eier har også mistet bedriften sin i finanskrisen, så han er helt avhengig av å selge.

Så altså: Skulle du, eller noen du kjenner være i markedet for en slik bolig, har du mulighet til å tjene en god slump penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.