Tjen penger på hytten i vinter

Det er mange som vil til fjells i vinter.

Hytter i den norske fjellheimen er ettertraktet, både av nordmenn og utlendinger.  Foto: colourbox.com
Hytter i den norske fjellheimen er ettertraktet, både av nordmenn og utlendinger. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hytte på fjellet er drømmen for mange, men det er de færreste som klarer å bruke den hver helg, hele sesongen. Hvorfor ikke leie den ut når du ikke bruker den?

Utleieformidler Novasol har merket økt pågang fra både norske og utenlandske turister som vil til fjells i vinter, og de trenger nå flere hus og hytter å leie ut.

- I 2009 var det færre utlendinger som ferierte i Norge. Nå ser det ut som denne trenden har snudd. Totalt har vi en økning i etterspørsel på 13 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, sier Grete Sexe, daglig leder i Novasol ferieboligformidling.

Pågangen har økt spesielt fra våre naboer i sør. Mer enn 30 prosent flere dansker har sikret seg feriebolig i Norge neste år enn det totale antallet som kom på besøk i fjor. Langt flere nordmenn ønsker å leie hytte i hjemlandet, både for vinter og sommersesongen, og antall tyskere og nederlendere som ønsker å legge ferien hit har steget med henholdsvis 12 og 5 prosent.

Trenger du hjelp til å spe på utgiftene? Se hvor mye hytten koster deg.

Slik går du frem

Dersom du ønsker å leie ut din hytte når du ikke bruker den, har du i hovedtrekk to valg: Du kan leie den ut privat - eller gå via en agent. Fordelen med å gå via en agent er at de har en kundebase, de tar seg av markedsføring - og det administrative i forhold til å leie ut. Men det er selvfølgelig ikke gratis - så noen vil kanskje foretrekke å gjøre jobben selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer