Tjener enda mer på boligen

Regjeringens forslag om å fjerne boligskatten fra neste år vil øke boligens forsprang foran andre investeringer med enda en lengde.

Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det vært vanskelig å unngå å få med seg at boliginvesteringer har vært særdeles lønnsomme. Veksten i de gjennomsnittlige kvadratmeterprisene har vært på ganske så nøyaktig 50 prosent de siste fem årene. Til sammenlikning har hovedindeksen på Oslo Børs steget med 42 prosent i samme periode.

I tillegg har skattereglene bidratt i boliginvesteringens favør, ved at man slipper å skatte av gevinsten ved salg av boligen. Ved salg av aksjer eller aksjefond, beskattes gevinsten med 28 prosent. Reglene som fastsetter at boligens ligningsverdi maksimalt kan være 30 prosent av markedsverdien, er en verdifastsettelse andre investeringer bare kan drømme om.

Rosinen

Som om ikke alt dette var nok fordeler for boliginvesteringen, kommer den ultimate fordelen: Investerer du i bolig, fjerner du husleien fra husholdningsbudsjettet, noe du ikke ville ha kunnet hvis du hadde investert samme summen i et annet objekt. Hittil har du måttet skatte av denne fordelen, for i alle fall å delvis utjevne forskjellene mellom investeringstypene. Nå foreslås altså denne svært utskjelte boligskatten fjernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer