To av tre biopeiser ulovlig solgt

Sikkerhetskontroll har avslørt at to av tre biopeiser ble solgt ulovlig. Disse er nå trukket fra markedet. Her får du alle de som er godkjent.

Farlige flammer: To av tre biopeiser som selges på det norske markedet er ulovlige. Under kan du se en oversikt over hvilke som er godkjent.  Foto: DinSide
Farlige flammer: To av tre biopeiser som selges på det norske markedet er ulovlige. Under kan du se en oversikt over hvilke som er godkjent. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Statens byggtekniske etat (BE) har gjennomført en kontroll av biopeiser på det norske markedet. De har kontrollert hvorvidt peisene som selges i Norge er sikkerhetstestet, som det kreves at de skal være for å kunne selges på det norske markedet.

- Resultatene er nedslående og viser at mange importører enten kan for lite om regelverket eller ignorerer det, sier senioringeniør Steinar Tegneby i DSB.

Les også: Så eksplosiv er spriten til biopeisen

DSB har kontrollert 168 frittstående biopeiser fra 18 importører. Kun 62 av peisene var sikkerhetstestet slik som regelverket krever. De resterende 116 av peisene måtte trekkes fra markedet.

Nedenfor kan du se listen med bio-peisene som er sikkerhetstestet og som hadde papirene i orden da undersøkelsen ble gjennomført. Det er i etterkant også flere importører som har testet sine biopeiser.

- Det som er viktig for oss er fokus på bruk. Det kan være peiser som er bra men som ikke er testet. De er ikke nødvendigvis farlige, men importørene har bare kastet de ut på markedet uten å teste dem, så det vet man ikke, sier Steinar Tegneby til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer