To gode naboer?

Ikke alltid. Vi har sjekket hvor mye støy du kan lage - og hvor mye du bør tåle.

Fest eller faenskap? Det kommer an på hvem du spør... Foto: DinSide
Fest eller faenskap? Det kommer an på hvem du spør... Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nabostøy-saker kan vinkles på to måter. De kan fokusere på den frustrerte og forbanna naboen som sover med øreplugger i helgene fordi den festglade fyren vegg-i-vegg ikke helt klarer holde styr på volumknappen, enten det gjelder på anlegget eller på festdeltakerne.

Eller så kan saken fokusere på den festglade fyren som river seg i håret fordi øreplugg-naboen ringer til politiet eller klager til borettslaget hver eneste gang det avholdes en fest.

Ifølge Huseierne.no er det omtrent det som har skjedd i Haugesund nylig, slik det blant annet står beskrevet i Haugesunds Avis.

Festfrustrasjon

En 27-åring ble så frustrert av at én og samme nabo klagde til politiet hver gang han hadde fest, at han like godt sendte brev til Haugaland og Sunnhordland politidistrikt for å forhøre seg om hvor lenge han har lov å holde på før han må gi seg.

Vedkommende har nemlig fått beskjed av ordensmakten om at neste gang de mottar klage, vil han bli bøtelagt.

– Kan jeg feste fram til klokken 23 uten at dere dukker opp med en gang den ene naboen ringer? Jeg har pratet med andre naboer, og de synes også denne ene naboen overdriver når han ringer politiet, skriver 27-åringen blant annet i brevet til politidistriktet, ifølge Haugesunds Avis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer