Rengjøre toalett

To ingredienser gjorde doen gullren

Vaske toalettet? Ta en titt i kjøkkenskapet ditt!

RENT TOALETT: Det finnes en spray du kan lage selv som gjør doen skinnende ren. Vi viser deg hvordan! Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er enklere å holde det rent enn å gjøre det rent, sier Line Mercedes Åramnes, leder kvalitet og utvikling hos rengjøringsselskapet CityMaid.

En fast rengjøringsrutine i hjemmet er altså lurt slik at du slipper unna skippertak når boligen flyter av skitt og rot. Vi trenger ikke vaske hele huset like grundig hver gang, men ett sted bør vi rengjøre oftere enn resten av boligen, nemlig toalettet.

Men hvor ofte? Og hvordan få det renest mulig? Vi spurte ekspertene - og testet ut et artig TikTok-triks!

Smart toalett-tips

Hvor ofte toalettet bør vaskes kommer an på hvor mange som bruker toalettet og hvor flink man er til å bruke toalettbørsten, mener Malin Skaar, rengjøringsekspert og leder for forbrukerservice hos Orkla.

- Bruker du børsten ved behov og kanskje vasker over med wipes innimellom så holder det med en litt grundigere vask cirka en gang i uken, sier Skaar.

Hun understreker:

- Jo lenger tid det går mellom hver vask, jo vanskeligere kan det være å fjerne misfarging.

Åramnes er helt enig.

Så for å gjøre det enkelt å holde toalettet rent gjennom uken, har hun et smart nøkkeltips:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer