To smarte iskremtriks

Unngå kjedelig krystallisering med bakepapir og brødpose.

BRØDPOSER OG BAKEPAPIR: Enkle hjelpemidler for å unngå krystaller i iskremen.  Foto: ELISABETH DALSEG
BRØDPOSER OG BAKEPAPIR: Enkle hjelpemidler for å unngå krystaller i iskremen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Iskrem som går ut og inn mellom fryser og dessertbord har en lei tendens til å krystallisere seg.

Når du tar iskremen ut av fryseren, er den ofte for hard å servere direkte. Når den er myk nok til å forsyne seg av, vil fett og vann skille seg i iskremen. Det merkes ikke så godt når du spiser den, men når du setter den tilbake i fryseren, vil vannet fryse til små iskrystaller.

Her har du iskremelskernes Catch-22: Med mindre du har lyst til å spise hele iskremen (vi dømmer ingen) står valget mellom å spikke ut hard iskrem, eller å spise krystallisert iskrem neste gang du serverer det.

Heldigvis er det enkelt å unngå, uten fancy hjelpemidler. Løsningen har du allerede i kjøkkenskuffen!

Hvilken iskrem vil du velge? Vi har testet sommerens ispinnenyheter og iskrem på boks

Bruk bakepapir

UNNGÅ "ISSNERK": Dette enkle trikset gjør at isen hoder seg bedre i fryseren.  Foto: ELISABETH DALSEG
UNNGÅ "ISSNERK": Dette enkle trikset gjør at isen hoder seg bedre i fryseren. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Det første, og det vi synes er mest effektivt (om du må velge), er å bruke bakepapir. Når dere er forsynt med iskremen, klipper du til bakepapir, litt større enn selve boksen. Trykk det ned i iskremboksen slik at det kommer i kontakt med iskremen.

Dette har den bonuseffekten at det holder toppen av iskremen fersk og fin. Når du først har forsynt deg av boksen, har topplaget en tendens til å stivne litt, det vi kaller iskremsnerk hjemme hos oss.

Bruk plastpose

BRØDPOSE: Og det har jo de fleste hjemme.  Foto: ELISABETH DALSEG
BRØDPOSE: Og det har jo de fleste hjemme. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Et annet smart triks er å bruke en plastpose, for eksempel en brødpose. Legg boksen i posen, og la det gjerne være litt luft rundt.

Det er ikke så farlig om du ikke får blåst den helt opp, men jo mer luft du fanger inni posen, jo bedre isolerer det. Poenget er at iskremen skal kjøles ned hakket langsommere.

Du får samme effekt ved å bruke to bokser utenpå hverandre. Det som er viktig er et dobbelt lag mellom iskremen og fryseren.

GJØR DET SELV: Slik lager du iskrem

Smart triks for hurtigtining av iskrem til perfekt temperatur fant vi på eHow: Ta et kjøkkenhåndkle og fukt det med varmt vann. Vri ut det meste av væsken, og pakk inn iskremboksen i kjøkkenhåndklet. La det sitte rundt boksen i 3-4 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer