Toalett med mye attåt

Kanskje går du på do selv om du ikke engang må på do.

GOD STEMNING: Stemningslys i sju farger er strengt tatt den minst avanserte funksjonen med dette super-toalettet.
GOD STEMNING: Stemningslys i sju farger er strengt tatt den minst avanserte funksjonen med dette super-toalettet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen behandler en do-tur som en slags Himalaya-ekspedisjon i miniatyr, og de kan finne på å ta med et nettbrett, litt lesestoff og kanskje også mobiltelefonen i tilfelle noen ringer, før de bruker de neste 20 minuttene av sitt liv på å få orden på sakene.

Den gigantiske amerikanske kjøkken- og badprodusenten Kohler har oppgradert toalettet som understreker at toalettbesøket langt fra er noen bagatellmessig opplevelse, og med siste versjon av Numi-serien håper de å gjøre den av og til altfor lange reisen så behagelig som mulig.

Dyr moro

Det kanskje heftigste med Numi-toalettet er prislappen. Kohlers mest avanserte toalett koster 6.650 amerikanske dollar, eller rundt 39.000 kroner. Stemningslyset i sju skiftende farger forklarer noe av prisen, men menn og kvinner med et nesten usunt forhold til duppedittene forlanger mer enn det.

Bluetooth er blitt like vanlig i bilen som i stua, men med nye Numi flytter Kohler trådløsteknologien inn på do. Kombinasjonen av Bluetooth-kobling og høyttalere (jada, høyttalere) er nok nyvinningen som gjør størst inntrykk på fornødne nordmenn. Den gjør at du kan streame musikk fra smartmobilen og ut i rommet, en veritabel livsnødvendighet de gangene hvor lydene fra dobesøket truer med å overdøve TV-en i stua.

Har du glemt smartmobilen behøver du ikke få panikk. Et utvalg ferdigprogrammert musikk er innebygget i systemet, det samme er FM-radioen. Kohler har heller ikke glemt de som foretrekker tilkobling via ledninger, og en minijack-inngang gjør det mulig å bruke hodetelefonutgangen på en nesten hvilken som helst lyddings for å kringkaste musikk på toalettet.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Se også smart toalett med vask og føn

Bort med lukta

Fryser du på føttene kan du varme deg på varmlufta som siver ut fra toalettfundamentet. Dosetet er også oppvarmet.

Skammer du deg over lukta vil en deodorantisator (vårt ord) sørge for at lufta på do renses så grundig at det ikke er mulig å føre bevis for at du gjorde noe annet enn nummer én.

Bidet-funksjon finner du også i luksustoalettet, og det holder naturligvis ikke med én type vannsprut eller én retning på vannstrålen fra dysen.

Lokket behøver du ikke løfte selv. Sensorer i front merker når du kommer inn i rommet, og åpner lokket uten at du behøver ta hendene dine borti det (sannsynligvis) ikke helt sanitære lokket. Sensorer på bakkeplan hever og senker dosetet hvis du bare oppsøker toalettet for enklere ærend. Løsninger på det evige stridseplet?

Alternativt kan du prøve dospøkelset på ditt gamle toalett, eller du kan vurdere dette toalettet som skal redde forholdet.

Fjernkontroll

KONTROLL: Slik ser fjernkontrollen til super-toalettet ut.
KONTROLL: Slik ser fjernkontrollen til super-toalettet ut. Vis mer


Alt fra musikk og radio til vanndyser, strålingsmønster og bidetvask og -tørk styres fra en liten berøringsfølsom fjernkontroll, som har fått sin egen magnetiske dockingstasjon for lading. Det er mulig å lagre ulike brukermønster, slik at for eksempel hvert familiemedlem enkelt kan aktivere sine personlige skylle- og tørkevaner eller andre funksjoner via fjernkontrollen.

En batteripakke gjør det mulig å bruke toalettet også når strømbruddet rammer huset eller blokka, og Kohler lover hele 100 nedskyllinger på én lading.

Oppgraderinger av programvaren kan gjøres via USB-porten, noe som i seg selv inviterer til så mange do-vitser at vi like gjerne kan avslutte her og nå.

Les også: Selvfølgelig er det mulig å bo slik

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer