Toalettsisterne med lys og luktfjerner

Geberits nye vannklosett har funksjoner du ikke visste at du trengte.

Odør-kontroll: Sisternen skiller seg ut utseendemessig med LED-lys i flere farger, men det var ikke det som gjorde at vi la merke til den. Foto: Geberit
Odør-kontroll: Sisternen skiller seg ut utseendemessig med LED-lys i flere farger, men det var ikke det som gjorde at vi la merke til den. Foto: Geberit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Japanske toaletter som kan vaske og føne deg etter at du har gjort ditt fornødne, har så smått begynt å gjøre sitt inntog i Vesten.

Nå lanserer den sveitsiske baderomsprodusenten Geberit en ny toalettsisterne med luktfjerner, melder Ifi.no. Dette er en løsning vi ikke har hørt om fra andre produsenter.

– LED-lyset og det keramiske filteret i luktavtrekket er nytt, ingen av delene har vært på noen av våre modeller tidligere, sier Wenche Sydhagen, markedskoordinator i Geberit, til DinSide.

- Automatisk lys vil være praktisk om natten, så slipper du å lete etter lysbryteren, sier Wenche Sydhagen. Foto: Geberit
- Automatisk lys vil være praktisk om natten, så slipper du å lete etter lysbryteren, sier Wenche Sydhagen. Foto: Geberit Vis mer


Luktavtrekk på i sisternen er ikke nytt i seg selv, Geberit har tidligere hatt en sisterne for innebygging med en avtrekksvifte med kullfilter, DuoFresh.

Dette kullfilteret bør byttes en gang i året, mens det keramiske filteret trenger du kun å bytte hvert sjette år, ifølge Sydhagen.

Sisternen på den nye varianten er synlig, i motsetning til det som gjerne er vanlig i kombinasjon med vegghengte toaletter. Denne kan brukes sammen med både vegghengte og gulvmonterte toalettskåler.

Innebygde sisterner er forøvrig årsaken til at rørleggere har advart mot vegghengte toaletter.

Feilinstallert toalett kan gi vannskade: Slik unngår du problemer med skjult toalettsisterne

Pulserende lys viser at viften er i gang. Foto: Geberit
Pulserende lys viser at viften er i gang. Foto: Geberit Vis mer

Fjerner vond lukt

Monlith Pluss har et innebygget luktavsug med keramisk filter som skal hindre vond lukt i å spre seg i rommet, skulle det finne på å dufte av annet enn blomster.

Luftavsuget styres av en sensor, som slår avtrekket på når noen kommer inn i rommet, og varer i ti minutter etter at du har forlatt toalettsetet.

Luften skal suges ut av toalettskålen og opp i sisternen, der det blir renset i det keramiske filteret, før den sendes ut igjen i rommet. Litt som kjøkkenvifter med kullfilter som brukes når du ikke har mulighet for å koble viften på et ventilasjonsanlegg, men det keramiske filteret skal altså vare seks ganger lenger før det må byttes.

Blir dere ikke enige om hvorvidt lokket skal være åpent eller lukket? Smart sete redder forholdet.

Ikke bare lukt, men også lys

De to diskrete strekene nederst til høyre er skylleknapper, som betjenes ved enkel berøring, omtrent som for en smarttelefon..  Foto: Geberit
De to diskrete strekene nederst til høyre er skylleknapper, som betjenes ved enkel berøring, omtrent som for en smarttelefon.. Foto: Geberit Vis mer


Sisternen har LED-lys i bakkant som kan skifte farge - litt som Philips TV-enes ambilight-funksjon (bare uten TV-bilde). Du kan velge mellom syv nyanser; varm hvit, kald hvit, rosa, lyseblå, grønn, gulgrønn og oransje.

Lysene kan programmeres, slik at du for eksempel får varmt hvitt lys om dagen, og blått lys som er sensorstyrt på natten.

Monlith Pluss-sisternen kommer i to høyder (101 og 114 cm) og veiledende pris er 14.672 / 15.554 kroner. I tillegg må du ha en toalettskål.

Ønsker du å kombinere sisternen med Geberits dusjtoalett AquaClean, er sisternen cirka tusen kroner dyrere. AquaClean koster cirka 35.000 kroner, men du kan også gå for en enkel modell til et par tusenlapper.

Til sammenligning koster Geberits sisterne for innebygging, DuoFresh, med kullfilter cirka 10.000 kroner. Men her vil vanligvis installasjonskostnadene bli noe høyere, siden de skal bygges inn.

Det ultimate luksustoalettet?
Kohlers Numi vasker og føner stumpen, og varmer føttene dine

Kjenner du til andre spennende toalettløsninger, tips oss gjerne i debatten nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer