Telefon tok fyr under lading

Tok fyr på sykehus

Pasienter måtte evakuere fra rommene sine da en telefon tok fyr under lading på sykehuset i Tønsberg.

TOK FYR: Denne telefonen tok fyr under lading på sykehuset i Vestfold. Foto: Brannvesenet
TOK FYR: Denne telefonen tok fyr under lading på sykehuset i Vestfold. Foto: Brannvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kl.21.02 rykket brannmannskapene fra stasjon Tønsberg ut etter melding om brann i en mobiltelefon ved Sykehuset i Vestfold, Tønsberg.

- En sykepleierstudent oppdaget røykutvikling på et pasientrom, gikk inn og så at røyken stammet fra en mobiltelfon som sto til lading. Hun fikk kastet den på gulvet og evakuerte den sengeliggende pasienten ut av rommet og andre ved posten ringte 110, sier brannmester Henrik Oseberg i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

- Ekstremt sjeldent

- Jeg har jobbet i brannvesenet siden 2003 og dette er min første utrykning til brann i mobiltelefon. Det skjer ekstremt sjeldent, sier brannmester Oseberg.

Han opplyser at det var noe røyk på rommet da brannvesenet kom fram, og at røykdykkere la mobiltelfonen i et kar med vann. Deretter ventilerte de røyken ut med vifte.

Evakuert

- Som et sikkerhetstiltak ble øvrige pasienter flyttet fra deler av posten for å unngå at disse ble eksponert for røyken. Alt foregikk i rolige og betryggende former, sier brannmesteren.

- Bra jobbet av de ansatte fra de oppdaget røykutviklingene. Pasienten og sykepleiestudenten som hadde vært i nærkontakt med mobiltelefonen ble sjekket av ansvarlig lege og alt var OK. Og det er minimale sviskader i gulvbelegget, avslutter brannmester Henrik Oseberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer