Slik varer blomsterbuketten lenger

Tøm dette i vasen

Slik har du aldri brukt sitronbrus før!

HOLDER LENGER: Det er alltid kjedelig når blomsterbuketten visner hen i vasen, heldigvis finnes det triks for å få buketten til å leve litt lenger! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

- Å gi nok og riktig næring, og i tillegg forebygge bakterievekst, er det viktigste å sørge for når blomsterbuketten skal leve lengst mulig i vasen, forteller Kari Brekke hos Mester Grønn.

For å lykkes, krever det god preparering av buketten før den settes i vasen, og ikke minst oppfølging underveis. Og gjør du det riktig, kan blomstene leve godt i flere uker

Ekspertene har flere smarte tips - ett av dem vil garantert overraske deg!

Før de settes i vasen

Om du setter blomsterbuketten rett nedi vasen med vann med en gang du har pakket ut buketten, kan dette korte ned bukettens levetid mange uker, ifølge ekspertene.

- Det er og fremst viktig med god preparering før buketten settes i vasen med vann, sier Espen Skarphagen, hageekspert og bloggeren bak Skarpihagen.

Stort sett er det snittblomster, som for eksempel tulipaner, roser, liljer, nellik og orkideer, vi kjøper for å ha i vase hjemme. Og det ligger i ordet; snittblomster må snittes før de settes i vasen med vann:

Harde stilker som roser bør snittes på skrå, mens saftige stilker som tulipan snittes rett over, opplyser Skarphagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer