Tom for gavepapir? Ingen krise!

Her er tipsene som gjør at du klarer deg uten glanspapir.

MANGE ALTERNATIVER: Det er mange ting man kan bruke i stedet for glanspapir når man skal pakke julegaver. Foto: Ida Helene Benonisen
MANGE ALTERNATIVER: Det er mange ting man kan bruke i stedet for glanspapir når man skal pakke julegaver. Foto: Ida Helene Benonisen Vis mer
Publisert

I Norge bruker vi 60 000 kilometer med papir når vi pakker inn julegavene våre. Glanspapir, som er det vanligste å pakke inn julegaver med, må kastes i restavfall og kan ikke resirkuleres som vanlig papir. Dette er belastende for miljøet.

Det er lett å dra med seg en rull med glanspapir når man er ute og handler julegaver. Likevel er det enkle ting du kan gjøre for å gjøre årets julegavepakking litt mer miljøvennlig.

Bruk det du har

Det er kanskje ikke så mange som har avispapir lenger, men om du har esker, poser eller papir fra for eksempel gamle gaver tilgjengelig kan det fint brukes på nytt.

– Da kan du legge ved en liten lapp som sier noe om at denne esken eller innpakningen er brukt tidligere og at du for eksempel håper personen tar vare på innpakninga sånn at noen andre kan få den senere, tipser Victoria Terese Hauk, markedssjef i Tise.

Sett ditt personlige preg

Å bruke ting du har liggende kan gi deg mulighet til å sette et mer personlig preg på gavene.

– Du kan pakke inn julegavene til vennene dine i sider fra et magasin dere liker, sier Hauk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.