Frost mange steder

Tøm utekrana nå

Tøm krana og steng stoppekrana til utekrana så snart som mulig, råder forsikringsbransjen.

STENG, TØM OG KOBLE FRA: For å unngå eventuelle vannskader anbefaler forsikringsbransjen å stenge stoppekrana til den utvendige vannutkasteren før frosten kommer, og å tømme krana. Husk også å koble fra alt av ventiler og utstyr til hageslangen - og sett vannslangen innendørs. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
STENG, TØM OG KOBLE FRA: For å unngå eventuelle vannskader anbefaler forsikringsbransjen å stenge stoppekrana til den utvendige vannutkasteren før frosten kommer, og å tømme krana. Husk også å koble fra alt av ventiler og utstyr til hageslangen - og sett vannslangen innendørs. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er meldt kaldere vær flere steder i landet.

- Hvert år ser vi en god del vannskader fordi folk glemmer å skru igjen stoppekrana til utekrana, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i If, til Dinside.

Dette må du gjøre

Clementz understreker at selv om utekrana tåler frost, er problemet at det kan oppstå frostskader dersom krana ikke er tømt, eller at hageslangen står tilkoblet når frosten kommer.

- En god del av oss har frostsikre kraner, men uansett, for å være på den sikre siden, bør man tømme krana og skru igjen stoppekrana inne, sier Clementz.

Utekrana skal ha en egen stoppekran inne i huset. Dette er altså en annen stoppekran enn den røde stoppekrana som stenger vannet for hele huset.

- Stoppekrana til utekrana er oftest plassert inne i huset, rett bak veggen der utekrana står. Du bør skru igjen stoppekrana innendørs først - og når du har gjort det så bør du gå ut og skru opp utekrana for å tømme det som er igjen av vann i krana. Så man bør skru opp krana og la det som er igjen i røret sildre ut, sier Clementz videre.

Husk også alt til hageslangen

Husk også at du må koble fra alt utstyr for hageslangen som er koblet på vannutkasteren - inkludert hurtigkoblingen til vannslangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer