Tomme hus er fuktfeller

Skal du kjøpe en bolig som har stått tom en tid, bør du finne ut av hvordan den er blitt ivaretatt.

Boliger som står tomme er ekstra sårbare for fuktskader. Foto: colourbox.com
Boliger som står tomme er ekstra sårbare for fuktskader. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange boliger som stenges av, blir så å si hermetisk lukket. Det er helt feil. På kort tid kan skadene bli store og kostbare, melder Newswire på vegne av Anticimex.

– Vi ser ofte boliger som har fått skader fordi de har stått helt avstengt. Lufteluker lukkes og oppvarmingen skrus ned til et minimum. Slike forhold gir gode vilkår for muggvekst, sier Stein Norstein i Anticimex til Newsire.

Les også: Har du en tikkende fuktbombe i kjelleren?

Dette er særlig viktig å være oppmerksom på i et tregt marked, med lang omsetningshastighet. I tillegg bør du også være særlig oppmerksom når det gjelder boliger som selges på tvangssalg, dekningssalg eller salg av dødsbo. Dette er gjerne boliger som har stått tomme i kortere eller lengre tid.

Bolighus som ikke er bebodd er spesielt utsatt for skader i vinterhalvåret, sier Jack Frostad, informasjonssjef i If til DinSide. Dette gjelder ikke bare fuktskader, men også vannskader, frostskader, utette tak, et cetera. - Det kan også bli problemer med skadedyr som trekker inn om vinteren.

Les mer: Har du sikret vannrørene mot frostspreninging?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.