Tomtepriser: 700 % opp

Tomteprisene har økt betydelig mer enn boligprisene de siste 12 årene. I Oslo har prisveksten vært tilnærmelsesvis sjokkerende.

Publisert
Sist oppdatert

Det har nok ikke gått mange hus forbi at prisveksten på boliger har vært formidabel siden bunnåret 1992. Det som imidlertid er enda mer interessant, er at priveksten på boligtomter har vært enda høyere.

700 prosent opp

I verste (eller beste) fall har boligtomtene hatt en prisvekst på godt over 700 prosent siden 1992. Korrigert for inflasjon er den reelle prisveksten dermed godt over 500 prosent. Dette gjelder for tomter i Oslo. Prisene er hentet fra Statistisk Sentralbyrå, og gjelder boligeiendommer uten bygning, altså boligtomter.

Langt fra alle fylker har hatt en lignende prisvekst. For eksempel har Hedmark hatt en negativ realprisvekst på rundt minus 25 prosent i samme periode.

I snitt - for hele landet - har den nominelle prisveksten på boligtomter vært 281 prosent. Sammenlignet med prisveksten på boliger generelt, som har vært 215 prosent (Kilde: NEF), har tomtene altså steget mer i pris.

TRYKK HER FOR Å SE GJENNOMSNITTSPRIS PER TOMT PER ÅR FRA 1992-2004

ELLER TRYKK HER FOR Å SE PRISVEKSTEN PER FYLKE FRA 1992 TIL 2004.

Tabellen viser prisveksten i både nominelle og reelle tall (korrigert for inflasjon).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer