Top Brewer: Nydelig kaffeløsning

Dansk design fortsetter å imponere.

Ja, det ser ut som en gammel vannkran, men i stedet er det en ekte multikunstner. Foto: Produsenten
Ja, det ser ut som en gammel vannkran, men i stedet er det en ekte multikunstner. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Top Brewer er det siste produktet til danske Scanomat, og har potensiale til gi designbevisste nordmenn med store lommebøker sikletendenser.

En kran er alt du trenger

Prinsippet er utgangspunktet enkelt: I stedet for å la en stor og bråkete kaffemaskin okkupere hele kjøkkenbenken, har de her valgt å plassere alt det tunge skytset i selve benken.

Alt du vil se er altså selve kranhodet, samt et diskrét styringspanel.

Se bildespesial for eksempler:

Vi har tidligere skrevet om Grohes og Quookers kraner som gir deg kokende vann, rett fra springen

Innebygget melkeskummer

Men det er ikke bare kaffe som kommer ut av tuten. En liten melkeskummer er nemlig også på plass, slik du enkelt kan få melk i rett dose. Frisk melk hentes dermed direkte fra kjøkkenbenken, blir varmet til korrekt temperatur, og behandlet i henhold til den kaffemiksen du har valgt. Etter hver kopp blir forøvrig tuten automatisk renset, og hele målet er ganske enkelt at din daglige dose med latte skal være en enkel affære.

Blir du lei av kaffe, kan du også velge mellom varm sjokolade, juice, samt varmt eller kaldt vann.

Skal du kjøpe melkeskummer? Vi har testet melkeskummere, se hvilken du bør velge

Rask

Top Brewer bruker 45 sekunder på varme seg opp fra stand-by modus, men etter det går det kjapt: En filterkaffe skal ta 15 sekunder, mens en espresso tar 25 sekunder. Det går også raskt å lage flere kopper etter hverandre, du lager for eksempel fire filterkopper på et minutt.

iPhone og iPad-styring

Mens all påfylling av enheten skjer i selve kjøkkenbenken, skjer selve styringen via et diskrét betjeningspanel. I tillegg til de vanlige standarddrikkene, kan du selvsagt sjonglere på styrke og blandingsforhold etter egne preferenser.

Men det stopper ikke der heller, og nesten som forventet i 2011 hører det også til en dedikert app. Via den tilhørende appen kan du både skru maskinen på, og lage koppen klar. Det er også mulig å bestille påfyll av kaffebønner direkte fra forhandler, det siste er jo svært praktisk hvis hushjelpen skulle være på ferie.

Prisen er dessverre ikke kjent, men med tanke på hvor pent det ser ut, kan du regne med at prisen også er deretter. Foreløpig må du uansett til Danmark for å se herligheten i praksis, men er du interessert får du mer informasjon på Scanomats nettsider.

På jakt etter billigere alternativer?

Her er de siste testene av kapselkaffemaskiner:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer