TEST: iRobot Roomba S9+

Toppmodellen med stor T

Men selv med svimlende prislapp er det ikke alle utfordringer iRobots toppmodell klarer å løse.

DYR OG GOD: iRobot Roomba S9+ koster 15.000 kroner med basestasjon, men gjør også en formidabel jobb hva rengjøring angår. Foto: Pål Joakim Pollen
DYR OG GOD: iRobot Roomba S9+ koster 15.000 kroner med basestasjon, men gjør også en formidabel jobb hva rengjøring angår. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Vi tester robotstøvsugere på løpende bånd om dagen på Dinside, og etter å ha testet den svært hyggelig prisede Roborock S5 og den ikke-fullt-så-hyggelig prisede Neato Botvac D7 Connected, er turen denne gangen kommet til en modell som koster mer enn dem begge til sammen.

For rundt 15.000 kroner er det du må ut med for iRobots toppmodell, Roomba S9+. Nå skal det sies de par siste tusenlappene er for basestasjonen, som lar støvsugeren tømme seg selv, så med en enklere basestasjon (uten denne muligheten) slipper du unna med 13.000 kroner.

Det er allikevel svært mye for en robotstøvsuger.

Dobbelt børstehode

I motsetning til de fleste andre Roomba-modeller, som er runde, har S9+ et D-formet design, altså med én rett kant. Fordelen med dette designet er åpenbar – da kommer den helt inntil vegger og lister, og børstehodene kan således plasseres nærmere den rette kanten.

Børstehodene i flertall, ja, for på undersiden av Roomba S9+ er det to av dem, som roterer mot hverandre og sørger for ekstra god rengjøring. Det er det ikke vanlig å finne i rimeligere modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer