Tør du åpne denne?

Dette bør du passe på før du åpner hytten for sommersesongen.

Er det bare å skru på kranen når hytten har stått tom hele vinteren? Eller er det noe du bør sjekke først? Foto: Colorubox.com
Er det bare å skru på kranen når hytten har stått tom hele vinteren? Eller er det noe du bør sjekke først? Foto: Colorubox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første helgen i mai er det mange som benytter anledningen til å dra på hytten. Noen bruker helgen på å ta farvel med skisesongen. Mens mange med sommerhytter har tradisjon for å åpne den for sommersesongen nettopp den første-mai-helgen.

Med unntak av den obligatoriske utluftningen av både hytte, sengetøy og madrasser, er det et par viktige ting du bør være observant på. Noe av det viktigste er å sjekke at VVS-utstyret er i orden. For selv om du var flink og skrudde av vannet, samt tømte rørene før vinteren satt inn, kan det ha skjedd uhell.

Dette bør du sjekke

- Når det gjelder frost, er det to ting som kan skje knyttet til rørsystemet, Det ene er at vann inn i hytten, vannledningene. Glemte du å tømme disse når du skrudde av vannet i fjor høst, kan disse ha frosset i stykker, og det vil bli lekkasje når du åpner vannet, sier Gunnar Larsen, primus motor i Hyttetorget til DinSide.

Avløpsrør som går ut av hytten kan også ha blitt sprengt. Dette gjelder rør både fra dusj, toalett og vasker, men er ikke så vanlig som skader på inngående vann. - Under uheldinge omstendigheter kan disse ha vært fulle av vann, og disse kan da sprenges i stykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer