Tør du putte diamantene dine i denne?

Ultra-clean renser smykker med ultralyd. Vi har testet.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBH Nordicas nye smykkerenser Ultra-clean skal rense smykkene dine der du ikke kommer til selv. Et (i langtidsperspektiv) langt rimeligere alternativ enn å sende familiejuvelene til gullsmeden med jevne mellomrom for en oppfriskning. Og langt enklere enn å fikle med tannbørsten. Og, ifølge produsenten, er det langt mer skånsomt.

Hvordan?

Ved hjelp av ultralyd, 42.000 Hz, skal smuss fjernes fra smykkene. Alt du trenger å gjøre er å helle litt vann i den lille beholderen og trykke på en knapp. Ultralyden gjør at det dannes mange små vannbobler, som skal komme til på de vanskelige stedene. Vannboblene gjør at smusset splittes og skilles fra smykker og gjenstander.

Men funker det? Vi har testet - se videoen under.

- Tør du egentlig putte diamantene dine i denne?

Det var med en viss nervøsitet vi første gang la diamantene våre i den lille kurven. Men diamanter er sterke, og tar ingen skade av ultralyden. Det er imidlertid ikke alle typer edle stener som kan renses med ultralyd. Perler, smaragder, elfenben, korall og agater, kan ta skade av behandlingen. Du kan heller ikke rense følgende produkter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer