Klær og tekstil:

Tørk klærne i minusgrader!

Du trodde kanskje at tørking av klær på snora ute var forbeholdt til sommeren? De tørker faktisk ute om vinteren og - i tillegg har metoden en super fordel.

VINTER: At det er vinter, kaldt og kanskje snø ute er ikke et problem om du syns klesstativet tar mye plass innendørs og helst vil plassere det ute. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at du kan tørke klærne ute i minusgrader? Mange tenker kanskje at klærne ikke blir tørre dersom der ikke er varme ute som damper vekk fukten fra klesvasken.

Vel - ifølge Ingun Grimstad Klepp, seniorforsker og professor i klær og bærekraft ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, er det bare å henge opp klesvaska ute, selv på kaldeste vinteren.

- Også i kulde fordamper vann, selv om det går langsommere enn med varm luft. På den annen side vil en temperatur under null grader bety at det ikke gjør noe at det går langsomt. Kulden gjør jo at det ikke gror mikrorganismer på samme måte som i varme.

Hun understreker at den ubehagelige «kjeller»-lukten, eller den sure lukten langsom tørking ellers kan gi dermed ikke gjelder, selv om det går langsommere.

- Klær eller sengetøy som er tørket ute vil være litt fuktige når de har tint opp inne. Det beyr at de ikke umiddelbart kan pakkes tett bort men bør få ligge litt luftig først – eller strykes om de skal det, forklarer hun.

Klepp forteller at det står om denne formen for tørking i boken «Lettstelt» - i likhet med andre former for tørking og vasking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer