Tortillachips trekkes fra markedet

Kan føre til kvalme og hodepine.

PÅVIST: Det er påvist høye nivåer av Tropanalkaloid Änglamark Tortilla Chips 125 gram. Foto: Drewbuzz/Shutterstock/NTB
PÅVIST: Det er påvist høye nivåer av Tropanalkaloid Änglamark Tortilla Chips 125 gram. Foto: Drewbuzz/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coop kaller tilbake Änglamark Tortilla Chips 125 gram etter at det er påvist høye nivåer av Tropanalkaloid i produktene. Produktet er nå fjernet fra butikk.

Det skriver selskapet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Tropanalkaloid er naturlig til stede i produktet, og det er per i dag ingen maksgrense for hvor høye verdier produktene kan inneholde. Fra 1. september innføres det imidlertid en grenseverdi på 5,0 μg/kg.

- Dette er produkter med lang holdbarhet. Varer som er ute i butikk har holdbarhetsdato etter at de nye forskriftene trer i kraft. Kundene skal være trygge på de varene de handler hos Coop og vi ønsker derfor å fjerne produktene fra våre butikker. Kunder som har produktene kan levere dem tilbake i butikk og få igjen pengene sine eller nytt produkt, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Disse stoffene kan føre til kvalme og hodepine, skriver svenske Expressen som først omtalte tilbaketrekkingen, som altså også gjelder Norge.

Tilbakekallingen gjelder Änglamark Tortilla Chips 125 gram, med best før dato:

14.08.2022

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer