Test: Xiaomi Roidmi F8

Trådløs støvsuger fra Kina utfordrer testvinneren

Denne prisgunstige støvsugeren er et supert alternativ til en dyr testvinner, men lavere pris betyr også at du må godta noen kompromisser.

MYE RIMELIGERE: Den trådløse støvsugeren koster mye mindre enn de andre i testen. Foto: Tron Høgvold
MYE RIMELIGERE: Den trådløse støvsugeren koster mye mindre enn de andre i testen. Foto: Tron Høgvold Vis mer
Publisert

For noen uker siden testet vi tre batteridrevne støvsugere fra henholdsvis Bosch, Dyson og Philips, der sistnevnte til slutt trakk det lengste strået og kunne titulere seg som testvinner.

I kommentarfeltet ble vi oppfordret til også å teste en tilsvarende støvsuger fra kinesiske Xiaomi, og det ville vi naturligvis!

Xiaomi er en spennende produsent som mange prisbevisste nordmenn har fått opp øynene for. Mest kjent er de nok for mobiltelefoner, smarthustilbehør og en robotstøvsuger - for ikke å glemme dingsen som gjør at du kan droppe dab-radio i bilen.

Xiaomi forhandles av flere norske nettbutikker, og Multicom var greie og lånte oss en Roidmi F8 til test.

Lettere og nettere

Forskjellen fra de andre støvsugerne viste seg allerede da pakken ble levert. Her er alt mye mindre og lettere, helt fra esken selv, til selve støvsugerenheten og støvbeholderen.

Alt er såpass mye mindre at først ble vi skeptiske om Roidmi F8 kunne ha tilstrekkelig motorkapasitet. Men den indre diameteren på selve støvsugerrøret er også ganske liten, og det bidrar antakelig til god fart på lufta og tilstrekkelig oppsugingsevne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer