Trampolinen er ditt ansvar

Setter du opp trampoline i hagen, må du sørge for å gjøre det riktig.

TETT I TETT: I mange boligstrøk står trampolinene i stim. Foto: Finn.no
TETT I TETT: I mange boligstrøk står trampolinene i stim. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes sannsynligvis et sekssifret antall trampoliner i norske hager. Artig for unga, men ikke uten risiko. Eier har nemlig ansvar både for skader som kan skje de som bruker dem, og for ulykker som følger av at de for eksempel blir tatt av vinden.

Eiers ansvar

Trampoliner faller ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap inn under reglene i produktkontrolloven, som stiller krav til at produkter ikke skal medføre helseskade. Det betyr blant annet at produsenter og importører skal levere trampoliner med god polstring av kantene, gode fjærer, tilfredsstillende stålkvalitet, monterings- og brukerveiledning osv.

Men det betyr også at foreldre, boligsameier, velforeninger, barnehager og andre som setter opp trampoliner har et ansvar. Uansett om trampolinene står på offentlig eller privat grunn, må de være montert etter bruksanvisning og få en trygg plassering på et ufarlig underlag. Eier har også ansvar for at bruken skjer i samsvar med brukerveiledningen.

Skjer det en ulykke der, risikerer du i verste fall å bli erstatningspliktig. Mer om dette her.

Se opp for flygende trampoliner

Sørg også for å sikre trampolinen godt av andre årsaker. Når vinden fyrer på uvante tider, som den har gjort mange steder i landet nå, er det mange som får seg en ubehagelig trampolineoverraskelse. Det er ikke uvanlig at vind tar med seg trampoliner, og det er ingen tvil om at flygende trampoliner kan skade gjenstander, hus og mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer