Boligkjøp

Tre «alternative» måter å komme seg inn på boligmarkedet

Har du ikke nok med egenkapital og lån, er det noen grep som likevel kan sikre deg bolig dersom du «tenker litt utenfor boksen», men vit hva du gjør.

TOGPENDLER: En måte å komme seg inn på boligmarkedet er å kjøpe leilighet litt utenfor storbyen og pendle inn til jobb, for eksempel med tog. Men, da må du regne med økte kollektivtransportutgifter og lengre reisetid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TOGPENDLER: En måte å komme seg inn på boligmarkedet er å kjøpe leilighet litt utenfor storbyen og pendle inn til jobb, for eksempel med tog. Men, da må du regne med økte kollektivtransportutgifter og lengre reisetid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Egenkapital pluss boliglån er lik boligkjøp.

Dette er regelen, og slik de fleste forventer å skaffe seg drømmeboligen.

Men, slik er det nødvendigvis ikke for alle, spesielt for unge førstegangskjøpere som vil inn på boligmarkedet sentralt i storbyene.

Derfor må de gjerne «tenke utenfor boksen» for å kjøpe sin første bolig.

«Alternative» boligkjøp som passer for unge

Nylig skrev Obos om fire unge mennesker som hadde løst boligkjøpet noe annerledes en den tradisjonelle oppskriften med egenkapital og boliglån ordnet på egenhånd:

Ane Isungset (27) og Eirik Iversen (28) har kjærester på hver sin kant, men valgte likevel å kjøpe bolig sammen som venner. På andre forsøk fikk de ta opp lån sammen, og etter flere visninger og budrunder hvor prisen ble presset altfor høyt opp, la de inn et skambud på en 64 kvadratmeter stor leilighet på Etterstad (250.000 kroner under prisantydningen på 3,8 millioner), og ble boligeiere.

- Vi kjente hverandre godt, og visste at vi ønsket omtrent det samme. Begge er like glade i både en fest og å «chille». En venn kan være så mangt, og du må vite hvor du har folk før du eventuelt kjøper noe så stort sammen, sier Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer