Tre av åtte kaffetraktere strøk i test

Nesten halvparten strøk i svensk test.

Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! Foto: Produsenten
Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare tre av åtte kaffetraktere tilfredsstilte krav til temperatur og brygging da det britiske laboratoriet Intertek testet kaffetraktere på vegne av svenske Testfakta. Like mange strøk.

Ifølge standarden fra European Coffee Brewing Centre (ECBC) skal en kaffetrakter bruke mellom fire og seks minutter. Temperaturen i det kaffen traktes skal ligge på mellom 92 og 96 grader, og kaffen skal holde en varme på 80 til 85 grader.

Les også: Hvor lenge skal en kaffetrakter vare?

Gammel traver best i test

Ikke overraskende var Moccamaster en av de tre kaffetrakterne som fikk best i test-stempel. Men den måtte dele tronen med to andre, og også langt billigere, kaffetraktere fra Electrolux og OBH Nordica. Disse brukte henholdsvis 4,45, 4,11 og 4,41 minutter på å trakte en kanne kaffe. Både trakte- og kaffetemperatur lå innenfor anbefalte verdier på alle tre. Samtlige kaffetraktere fikk da også en totalscore på 4,8 av 5 mulige poeng.

Den aktuelle electroluxmaskinen er ennå ikke til salgs i Norge, men reiser du over grensen for å kjøpe kaffetrakter kan du altså gjøre et kupp her. I svenske kroner er nemlig moccamasteren dobbelt så dyr som kaffetrakteren fra Electrolux. Den kommer imidlertid på det norske markedet fra 1. mars 2010, og veilendende pris vil være 799 kroner.

Handler du i Sverige kan du også spare noen kroner på den gunstige valutakursen. Nå får du 100 svenske kroner for 82 norske - du kan altså spare nesten tyve prosent.

Mye å spare: 31 av 35 Ikea-varer er billigere i Sverige

Styr unna denne

Aller verst kom Boschs Private Collection-kaffetrakter. Den fikk kun 1,9 av 5 mulige poeng. Testen viste at kaffetrakteren var treg (6,16 minutters traktetid), traktetemperaturen var på skremmende lave 81,6 grader, mens kaffen kun holdt 73,5 grader.

Den ferdigbryggete kaffen fra Melitta kaffetrakter holdt også for lav temperatur og traktetemperatur, mens kaffen i Philips' maskin ikke kom over det magiske 80-tallet.

Under kan du se alle en enkel oversikt over alle kaffetrakterne som ble testet. Vi fant ikke norske priser eller utsalgssteder for alle modellene - så vi har inkludert svenske priser der dette ikke var tilgjengelig. Og hvem vet, kanskje det er en kaffetrakter som blir med deg over grensen neste gang?

NB - vær obs - ikke alle varer er billigere over grensen

Test av kaffetraktere (Alle testrestultatene finner du på Testfakta)
MerkeModellTotalpoeng (av 5)Pris (laveste vi fant)Forhandler
ElectroluxEKF70004,8875 sek (fås foreløpig
ikke i Norge
Electrolux.se
OBH NordicaKing of coffee 23744,81.036Datakjeden.no
Mocca MasterKBC741.65B4,81.194Siba.no
PhilipsHD76864,4714Multicom.no
HuginFagus3,9500 sek (vi fant ikke norsk forhandler)coop.se
MelittaAroma Excellent Steel (M510 ST)3,9798Euronics.no
KenwoodCM020 Series3,9900 sek (ikke på det norske markedet)wittsverige.se
BoschPrivate Collection (TKA 6631)1,9499mpx.no
Kilde: Testfakta.seVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer