Tre av åtte kaffetraktere strøk i test

Nesten halvparten strøk i svensk test.

Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! Foto: Produsenten
Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare tre av åtte kaffetraktere tilfredsstilte krav til temperatur og brygging da det britiske laboratoriet Intertek testet kaffetraktere på vegne av svenske Testfakta. Like mange strøk.

Ifølge standarden fra European Coffee Brewing Centre (ECBC) skal en kaffetrakter bruke mellom fire og seks minutter. Temperaturen i det kaffen traktes skal ligge på mellom 92 og 96 grader, og kaffen skal holde en varme på 80 til 85 grader.

Les også: Hvor lenge skal en kaffetrakter vare?

Gammel traver best i test

Ikke overraskende var Moccamaster en av de tre kaffetrakterne som fikk best i test-stempel. Men den måtte dele tronen med to andre, og også langt billigere, kaffetraktere fra Electrolux og OBH Nordica. Disse brukte henholdsvis 4,45, 4,11 og 4,41 minutter på å trakte en kanne kaffe. Både trakte- og kaffetemperatur lå innenfor anbefalte verdier på alle tre. Samtlige kaffetraktere fikk da også en totalscore på 4,8 av 5 mulige poeng.

Den aktuelle electroluxmaskinen er ennå ikke til salgs i Norge, men reiser du over grensen for å kjøpe kaffetrakter kan du altså gjøre et kupp her. I svenske kroner er nemlig moccamasteren dobbelt så dyr som kaffetrakteren fra Electrolux. Den kommer imidlertid på det norske markedet fra 1. mars 2010, og veilendende pris vil være 799 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.