Tre snarveier til billig bolig

Slik gjør du kupp i et usikkert boligmarked.

Det er kjøpers marked, og mulig å gjøre et kupp, om du kan triksene. Foto: Colourbox.com
Det er kjøpers marked, og mulig å gjøre et kupp, om du kan triksene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan synes som om boligmarkedet er over toppen, og det siste halve året har prisene gått sakte men sikkert en vei: nedover. Bo må du imidlertid uansett, og for mange vil det fortsatt lønne seg å eie, fremfor å leie, selv i et marked der prisene faller.

Regn ut: Lønner det seg å eie eller leie?

Nedturen har bare såvidt begynt, skal vi tro ekspertene. Noen snakker om at prisene skal ned på 2006-nivå, noen spår 20 posent fall, noe tror på en halvering, mens de fleste synes å helle mot teorien at prisene skal ned noen prosent til i løpet av neste år, før kurven igjen snur, og prisene vil begynne å stige igjen.

Men foreløpig er det kjøpers marked. Prisene presses, og tilbudene står i kø. Her er tre måter å finne potensielle boligkupp på.

Ny pris

Det er salg i boligseksjonen på finn.no. En rekke boliger har ligget lenge ute for salg, og i kampen om kjøperne settes prisene nå ned.

Da vi søkte på Finn.no etter boliger med "ny pris" fikk vi over tusen treff. Og dersom du skulle lure - "ny pris" er ensbetydende med "lavere pris".

Det er verdt å sjekke om den nye prisen fortsatt er for høy. Kan den ha blitt satt av en megler eller selger med alt for høye forventninger? Eller er det et uattraktivt salgsobjekt, som fortsatt har for høy pris?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.