Tre sunne og gode matpakkebrød, nesten uten arbeid

Når du har andre ting å gjøre enn å henge på kjøkkenet for å bake brød.

KLASSISK: Det er mange måter å gjøre matpakken mer spennende på. Hjemmebakt brød er en god start. Foto: SAMFOTO / NTB SCANPIX
KLASSISK: Det er mange måter å gjøre matpakken mer spennende på. Hjemmebakt brød er en god start. Foto: SAMFOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skolestart er litt som det nye året.

Blanke ark, og nye skolestartløfter. Treningssentrene er smekkfulle, og du lover deg selv å lage sunne og gode matpakker.

Det er mange gode grunner til å bake brødet selv. Ikke bare er det godt, men en familie på fire kan spare mer enn 5.000 kroner i året.

Men hvem har tid til å stå på kjøkkenet i timesvis, midt i semesterstartperioden?

Heldigvis finnes det gode løsninger for deg som ikke har timesvis å tilbringe på kjøkkenet. Og det tar minimalt med tid.

Eltefritt og smertefritt

Løsningen er like enkel som genial: Eltefrie brød.

Det er faktisk enda enklere enn det høres ut. Alt du trenger å gjøre er å måle opp og røre sammen ingredienser, og la deigen stå i alt fra åtte til 24 timer. Når du er klar til å steke brødet, har du det forsiktig på en kjøkkenbenk du har strødd raust med mel på, bretter den over en fem-seks ganger, har brødet over i en form, og steker.

Det er vanlig å steke brødet i en jerngryte med lokk, hvor lokket står på mesteparten av koketiden, for så å steke uten lokk den siste halvtimen for å få en sprø og god skorpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer