Treg omsetning i nyhyttemarkedet

Tilbudet av hytter er større enn etterspørselen.

Publisert
Sist oppdatert

Hyttebyggingskommuner og investorer konstaterer at omsetningen av nybygde hytter er treg. Antallet nye bygg vil falle kraftig i år.

Markedet for nye hytter og nye helårsboliger er som én til én: Når det ene markedet er tregt, smitter det over på det andre.

- På nettet ligger det nå vel 2.500 hytter til salgs, av om lag 20.000 fritidsboliger av ymse slag. De vil ikke forsvinne over natten, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret til NTB.

- Hver kommune har klokkertro på egne prosjekter og håper i det lengste på å få solgt enhetene. Kommunene sitter jo med store grunnlagsinvesteringer, sier Øye.

Her får du råbillig hytte

Prisfall i vente?

Fram til i dag har hytteprisene holdt et høyt nivå, der snittet er på vel 1,4 millioner kroner og 2-3 millioner kroner for nye.

- Også når det gjelder prisene, oppleves en parallellitet med boliger. Hvis boligprisen faller, faller også hytteprisene, om enn litt mindre. Øker boligprisene, øker hytteprisene litt mer enn boligene, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Eiendomsmeklerne registrerte i februar bare en svak økning i boligprisene, men nestleder Torbjørn Ek i Eiendomsmeklerforetakenes Forening (EFF) tror på en økning mellom 3 og 5 prosent i løpet av året. Dermed kan det ligge an til minst en tilsvarende økning for hytter og fritidsleiligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer