Trekkes fra markedet

Forbrukere bes kaste det.

TREKKES: Santa Maria Tortilla Chips Organic trekkes fra markedet. Foto: Santa Maria
TREKKES: Santa Maria Tortilla Chips Organic trekkes fra markedet. Foto: Santa Maria Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Paulig Group som nå trekker tilbake Santa Maria Tortilla Chips Organic 125 gram fra alle markeder. Det melder selskapet selv i en pressemelding.

Dette på grunn av forekomst av atropin og scopolamin i produktet.

- Måteholdent konsum innebærer ingen helserisiko. Overdrevet konsum av produkter som inneholder atropin og skopolamin kan derimot føre til symptomer som følelse av uvelhet, svimmelhet og hodepine. Selskapet forklarer at produktet følger EUs lovgivning, men at man ved overdrevent inntak av produktet kan overskride anbefalt dose av stoffene, opplyses det.

BURGER: Camilla fra Sandefjord gjorde et uvanlig funn i en McDonalds-hamburger. Vis mer

De produktene som berøres av tilbakekallingen er Santa Maria Organic Tortilla Chips med best-før-dato 2023-03-30 eller tidligere.

Forbrukere bes å ta med berørte produkter til den butikken de har kjøpt de i, eventuelt kontakte Santa Marias forbrukerkontakt for erstatning: Telefon: 67 55 52 80, opplyses det fra selskapets norske avdeling mandag ettermiddag.

Også i forrige uke ble en type tortillachips trukket fra markedet. Da var det snakk om Änglamark Tortilla Chips fra Coop.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer