Fjerne klistremerker

Triksene som fjerner klistremerker

Å fjerne klistremerker fra møbler kan være noe herk. Vi testet fire metoder som lover å fikse saken - to av triksene utklasset de andre!

FJERNE KLISTREMERKER: Noen klistremerker sitter bom fast på møbler, men bruker du rett metode, kan de fint fjernes. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Klistremerker kan sitte som støpt på møbler og vegg, men ønsker du å fjerne dem, bør du ikke begynne å skrape på dem. Dette kan ødelegge både maling og tapet.

Det er i stedet flere andre, gode metoder du kan ta i bruk.

Vi testet fire av dem!

Ulikt materiale

Men først: Hvorfor er det slik at noen klistremerker enkelt lar seg fjerne ved å dra dem av, mens andre klistremerker sitter bom fast?

Bjørn Tyrihjell ved Nerum BSS serigrafisk trykkeri, forteller at det i dag benyttes flere nye grafiske produksjonsmetoder hvor det brukes andre råmaterialer og limtyper på klistremerker.

- Et eksempel på dette er etiketter på ølflasker. Dette vet jeg fordi jeg brygger øl som hobby, og da jeg trengte flasker å helle ølet på, beholdt jeg alle ølflasker og begynte å fjerne etikettene, sier Tyrihjell.

- Så og si alle etikettene på norske ølflasker var «umulige» å få av, mens etiketter på for eksempel tyske flasker løsnet etter 30 sekunder i lunkent såpevann, legger han til.

Men tradisjonelle silketrykkede klistremerker av vinyl er som regel lettere å fjerne, opplyser Tyrihjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer