Rengjøring av madrass

Trikset fjernet flekken på minutter

Urin-og svetteflekker på madrassen? Ekkelt, ja, men sjekk hva vi gjorde.

Publisert

Madrassen vil bli sannsynligvis bli flekkete etter hvert selv om man har en relativt normal hygiene. For du svetter en god del mens du sover. Og til småbarnsforeldres frustrasjon vil også rester fra urin i barnesengen være et typisk problem.

Det sier seg altså selv at rengjøring av madrassen er noe du ikke bør glemme. Men hva gjør du når flekkene først har satt seg i madrassen?

Ekspertene hjelper deg.

Beskytt overmadrassen

Svette og urin kan trekke raskt inn i madrassen, derfor er det alfa-omega å investere i en overmadrassbeskytter som tar det meste av svetten man avgir i løpet av natten, tipser Tommy Skipnes ved Norsk Sengesenter AS.

– Overmadrassbeskyttere får man i syntetiske materialer, samt at man kan få de i hundre prosent bomull og i hundre prosent ull, sier Skipnes.

Det viktige er også at en overmadrassbeskytter kan vaskes, ifølge Skipnes.

– Det enkleste og beste er å legge beskyttelsestrekket i bløt med én gang hvis mulig, og vaske det for hånd med vanlig vaskemiddel for å få bort det verste. Når man så har vasket det, er det viktig at man strekker tekstilet før man henger det til tørk, råder han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer