Å rengjøre koketoppen på komfyren jevnlig er viktig, ikke minst om du har induksjonsovn, påpeker Anders Røe, assisterende salgssjef Husholdning hos Elkjøp
For har du en platetopp av typen induksjon, er det viktig å være klar over at det slett ikke skal så mye til før platene kan bli skadet for alltid.
Det kan også Malin Skaar, leder for forbrukerservice hos Orkla, fortelle.
– Setter du for eksempel på varme og lager mat på allerede skitne platetopper, vil det kunne gi permanent skade, advarer Skaar.
– Rengjør etter hver bruk
Derimot er det ikke så vanskelig å forebygge skader og misfarging på glassoverflaten.
Induksjonstopp og keramisk platetopp er begge rengjøringsvennlige fordi overflaten er helt glatt, slik at fett og matrester ikke setter seg så lett fast.
Ifølge Røe er det aller viktigste for å vedlikeholde en komfyrtopp, å rengjøre platetoppen regelmessig:
– Jevnlig er det enkle svaret. Er den ikke ren når den brukes, gir det risiko for permanent skade på toppen, sier Røe.
Skaar mener til og med at du bør rengjøre platetoppen etter hver eneste gang du har brukt den, selv om det ikke er så mye skitt på den.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger