Trøbbel med heksesot? Meld det inn

Boligprodusentenes Forening vil nå komme til bunns i hva heksesot egentlig er.

HEKSESOT: Det er ikke bare telysenes skyld. Men ingen vet ennå helt sikkert hvorfor heksesoten oppstår. Foto: Mycoteam
HEKSESOT: Det er ikke bare telysenes skyld. Men ingen vet ennå helt sikkert hvorfor heksesoten oppstår. Foto: Mycoteam Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har mange som har pusset opp eller flyttet inn i splitter nye boliger fått seg en kjedelig overraskelse: Svart misfarging setter seg fast på veggene på ulike steder i boligen. Den svarte misfargingen er gjerne klebrig og sotaktig, og har fått navnet heksesot (kjemisk sverting).

Hva det er, og hva det skyldes, er det mange teorier om. Nå vil Boligprodusentenes Forening, i samarbeid med bygningsskadekonsulentene i Mycoteam komme til bunns i nettopp dette: Hva heksesot er, og hvordan man kan unngå det. Til dette trenger de din hjelp.

- Håper på hjelp

I et felles krafttak mot heksesot lanserer de nå nettsidene heksesot.no. Her er det informasjon om problemet, og i tillegg ønsker de at forbrukere skal registerere heksesotforekomster slik at de kan komme til bunns i både årsaken til problemet og hva man eventuelt kan gjøre for å forebygge det.

- Vi håper på hjelp fra entreprenører, huseiere og andre forbrukere, fordi det er viktig å få kunnskap om omfanget av problemet. Det trengs mer statistikk for å finne ut hvilke produkter som oftest settes i forbindelse med slike sverteskader, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer