Mulig det er vel flåsete å omtale dette trikset som «revolusjonerende», men det er i alle fall veldig artig, synes vi.
Hvis du ikke har så lang erfaring med å skille eggeplommen fra eggehviten ender det ofte i gris og kliss med knust plomme; da hadde det vært greit å kunne plukke plommen rett ut av hviten med fingrene i stedet.
Joda, det krever litt øvelse, men det er faktisk mulig – beviset får du i videoen over!
- Setter smak på baksten
Hvis du gnir et hvitløksfedd med fingertuppene dine vil dette fungere som et slags lim, eller magnet om du vil, og hjelpe deg å få tak på selve eggeplommen slik at du kan løfte den ut av hviten uten at den knuser.
Matentusiast Anne Cathrine Gulbrandsen deler hundrevis av sine favorittoppskrifter på bloggen Enestaaendemat.no.
Hun elsker egg og må alltid ha det hjemme, forteller hun.
- Jeg tror jeg bruker egg daglig på en eller annen måte, enten det er kokt egg til frokost eller resteomelett til middag. I tillegg liker jeg å bake, og da er det alltid greit å ha egg lett tilgjengelig, sier hun.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger