Trodde du momsrabatt ga 25 prosent avslag?

Da bør du tenke deg om én gang til.

Rabatten kommer tydelig frem i pristilbudet: Normal pris ville ha vært 143.000 kroner, men nå sparer du 29.000, og bertaler bare 114.000 kroner for samme varer.
Rabatten kommer tydelig frem i pristilbudet: Normal pris ville ha vært 143.000 kroner, men nå sparer du 29.000, og bertaler bare 114.000 kroner for samme varer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

    ”Momsfrie uker” hos Sigdal kjøkken!

    I perioden 17. januar - 19. februar kan du gjøre tidenes kupp på kjøkken og møbelbad fra Sigdal. Alle våre priser er da nedsatt med et beløp som tilsvarer hele momsbeløpet.

Men hvor mye skal du trekke fra? Vi er vant til å tenke prosent prisavslag, men hvor mange prosent prisavslag gjelder på Sigdals kjøkkenkampanje?

- Jeg trodde det var 25 prosent, men det viser seg jo at det bare er 20 prosent, skriver en leser i en e-post til DinSide. (Se faktaboks under for forklaring om momsberegninger, dersom du synes dette høres rart ut.)

Selv om han innrømmer at matematikk-kunnskapene kanskje kunne vært bedre, føler han seg ørlite lurt. - 20 prosent avslag på et kjøkken er fortsatt en betydelig besparelse, men det er likevel en mindre rabatt enn det som fikk meg til å gå til akkurat de når jeg skulle kjøpe nytt kjøkken.

Trenger du hjelp med utregningen? Går rullegardinen ned med én gang du hører ordet prosent? Få hjelp med vår prosentkalkulator

- Hvordan får du det til å bli 20 prosent?

Forbrukerombudet har ikke mottatt noen henvendelser i forbindelse med denne kampanjen, men seksjonssjef Jo Torkel Gjedrem innrømmer at den nok kan misforstås:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer