Trøndere får billigst hybel

BOLIG: Hybelboere i Oslo betaler i snitt over 1.000 kroner mer for krypinnet sitt enn likesinnede i Trondheim. Vi har sett på hybelprisene i fire av landets universitetsbyer.

Publisert

En eller annen gang var det kanskje billig å bo på hybel. Slik er det ikke lenger. I hovedstaden må du regne med å betale 3.500 kroner for en hybel som ligger noenlunde sentralt. Det garanterer ikke god standard, heller ikke at du får ditt eget kjøkken eller eget bad. Men du får i det minste ditt eget soverom.

Kvadratmeterprisen for en hybel i Oslo er høyere enn både for kontorer og større leiligheter. Det viser en undersøkelse som utredningssjef i Huseiernes Landsforbund, Dag Refling, har utført.

2.500 pr. kvm.

Han fant ut at en hybel i Oslo koster nærmere 2.500 kroner pr. kvadratmeter i året. Det er langt over den prisen forbundet har anbefalt sine medlemmer å ta. De anbefaler medlemmene å ta 1.200 kr. pr. kvm. i utleiepris.

Vi har ut fra annonser og leietakers erfaringer satt opp en oversikt over prisene for hybler i fire av Norges største byer. Konklusjonen er at hybelboere har det betraktelig bedre økonomisk i Trondheim enn i Oslo. Snittprisen for en hybel på det private markedet i Oslo ligger 1.300 kroner over nivået i Trondheim.

Ut fra vår oversikt er kvadratmeterprisen på hybler i Oslo enda litt høyere enn Huseiernes Landsforbund konkluderte med i sin undersøkelse. Noe av forklaringen kan være at vi har sett på mindre hybler enn dem. Tendensen er at jo mindre boligene er, jo høyere er kvadratmeterprisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer