Trønderenergi må tilbakebetale 40 millioner

Strømkunder får refundert for høy nettleie.

- Har du tatt for mye betalt av kunder, så betaler du tilbake. Så enkelt er det, sier Roger Helde i Forbrukerrådet.  Foto: Forbrukerrådet
- Har du tatt for mye betalt av kunder, så betaler du tilbake. Så enkelt er det, sier Roger Helde i Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trønderenergi Nett AS har tatt mer enn 40 millioner kroner for mye i nettleie. De var ikke villige til å betale tilbake alt de skyldte kundene. Myndighetene har vært på dem, og nå kommer pengene, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

- Dette er en seier for forbrukerne, sier regiondirektør Roger Helde ved Forbrukerrådet i Trondheim til DinSide.

Lovet prisavslag, krevde mer

I forbindelse med en fusjon mellom Trønderenergi Nett og Trondheim Energi i fjor, lovet ledelsen kraftige kutt i nettleien.

- Dette var feil. Den gikk opp for enkelte av kundene, forklarer Helde.

Årsaken skal være en gammel feil som stammer fra Trondheim Energi Nett, og skal gjelde kunder i borettslag. Ledelsen i det nye selskapet var imidlertid lite villig til å betale tilbake, da dette ble kjent, forteller Helde.

- De forklarte seg med at dette var et "nullspill" for dem. Det at de hadde krevd for mye av noen, ble veiet opp av at de hadde krevd for lite av andre. Men sånn er det jo ikke: Har du tatt for mye betalt av kunder, så betaler du tilbake. Så enkelt er det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer