Trønderenergi må tilbakebetale 40 millioner

Strømkunder får refundert for høy nettleie.

- Har du tatt for mye betalt av kunder, så betaler du tilbake. Så enkelt er det, sier Roger Helde i Forbrukerrådet.  Foto: Forbrukerrådet
- Har du tatt for mye betalt av kunder, så betaler du tilbake. Så enkelt er det, sier Roger Helde i Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trønderenergi Nett AS har tatt mer enn 40 millioner kroner for mye i nettleie. De var ikke villige til å betale tilbake alt de skyldte kundene. Myndighetene har vært på dem, og nå kommer pengene, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

- Dette er en seier for forbrukerne, sier regiondirektør Roger Helde ved Forbrukerrådet i Trondheim til DinSide.

Lovet prisavslag, krevde mer

I forbindelse med en fusjon mellom Trønderenergi Nett og Trondheim Energi i fjor, lovet ledelsen kraftige kutt i nettleien.

- Dette var feil. Den gikk opp for enkelte av kundene, forklarer Helde.

Årsaken skal være en gammel feil som stammer fra Trondheim Energi Nett, og skal gjelde kunder i borettslag. Ledelsen i det nye selskapet var imidlertid lite villig til å betale tilbake, da dette ble kjent, forteller Helde.

- De forklarte seg med at dette var et "nullspill" for dem. Det at de hadde krevd for mye av noen, ble veiet opp av at de hadde krevd for lite av andre. Men sånn er det jo ikke: Har du tatt for mye betalt av kunder, så betaler du tilbake. Så enkelt er det.

Betaler du for mye for strømmen? Finn billigste abonnement for deg med vår strømkalkulator

Snudde etter påtrykk

Roger Helde har jobbet med saken mot Trønderenergi Nett, men gjennombruddet kom først etter at Adresseavisen omtalte temaet.

- I et intervju med dem sa jeg at nå burde eierne komme på banen, ettersom ledelsen ikke ville gjøre opp for seg.

Selskapet er eid av 22 kommuner, og Rita Ottervik, ordfører i Trondheim kommune tok affære, og instrurerte styret om å betale tilbake.

- Dette er en seier for forbrukerne. Det er veldig bra at vi fikk en løsning, sier Helde, og legger til: - Men det er trist at styret og ledelsen i Trønderenergi må instrueres om å følge opp løftene sine. Men for all del: I dag er vi glade for at dette har løst seg på en forbrukervennlig måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer