Tror boligprisene skal nedover

April-tallene er klare, og to byer skiller seg ut.

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene har stått nær sagt stille den siste måneden. Fra mars til april har boligprisene bare gått opp 0,1 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner har prisen også gått opp med 0,1 prosent.

Sjekk hva boligen din er verdt

Prisene er 0,8 prosent lavere enn i april 2007, mens årsgjennomsnittet ligger på omtrent samme nivå som årsgjennomsnittet i fjor.

De ferske boligpristallene ble lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF) i dag.

Tror prisene kan gå ned

Nestleder Torbjørn Ek i EFF mener at det er sannsynlig at boligprisene vil gå noe ned de neste månedene.

- Vi er ikke klare for å endre prognosene for året ennå, men det er større sannsynlighet at markedet går ned enn opp på kort sikt, det vil si over sommeren, eller i verste fall ut året. Men det er veldig små ting som kan være utslagsgivende. Det skal ikke veldig mye til før markedet går ned, sier Ek.

Direktør Finn Tveter i NEF ønsker ikke å komme med noen sannsynlighetsberegninger. NEF har på forhånd tippet at boligprisene vil øke drøyt 3 prosent i løpet av året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer