Tror på langsom renteoppgang

Internasjonal uro gir redusert renteoppgang.

INGEN RASK RENTEOPPGANG: Det er ikke sannsynlig med en rask renteøkning, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets. Foto: DNB
INGEN RASK RENTEOPPGANG: Det er ikke sannsynlig med en rask renteøkning, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets. Foto: DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer spådde både Norges Bank og flere sjeføkonomer en relativt rask oppgang i styringsrenten, med følgende stigning i bankkundenes boliglånsrente.

På to måneder har prognonsene snudd, og DnB NOR er blant bankene som tror på en mer forsiktig renteøkning enn det som ble spådd i juni.

I DnB NOR Markets ferske rapport "Økonomiske utsikter" som ble publisert fredag, skriver bankens økonomer at de tror Norges Bank vil heve styringsrenten videre, men i et mer moderat tempo enn det som lå til grunn i rentebanen fra juni.

- Grunnene til renteøkning er for så vidt de samme som før, men siden i sommer er utsiktene for verdensøkonomien svekket. Det er usikkert hvor sterkt norsk økonomi rammes av det. Dessuten har pengemarkedsrentene økt som følge av usikkerheten. Dermed taler det for å være mer varsom med renteøkningen, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets.

Les også: Disse har krav på markedets laveste rente

Lavere styringsrente

Ifølge Aamdal er det flere grunner til at renten skal opp. Blant annet at Norge har hentet seg relativt godt inn etter det internasjonale tilbakeslaget i 2009, og at vi har lavere arbeidsledighet, høyere kapasitetsutnyttelse og høyere lønnsvekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer