Tror på snarlig boligopptur

Eiendomsmeglerne jubler over rentekuttet.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag senket Norges Bank styringsrenten med utrolige 1,75 prosentpoeng. Like etter fulgte Nordea og varslet at de vil sette ned boliglånsrenten sine tilsvarende.

Og det er god musikk i ørene til eiendomsmeglerne, som lenge har ventet på at bankene skal sette ned renten, slik flere får lån og har mulighet til å kjøpe boliger.

- Jeg tror at dette her et kraftig stimuli til å få mekanismen i boligmarkedet i gang igjen, sier en fornøyd leder av Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer.

Les også: Full forvirring om renten

Kan skje før april

Dreyer har de siste månedene sett svært alvorlig på fallende eiendomspriser og bråstopp i boligsalget. Med dagens rentekutt har han blitt litt mer optimistisk.

- Jeg har positiv tro på fremtiden, og jeg tror det store rentekuttet er et virkemiddel som vil gjøre at vil begynne å se en friskmelding av lånepolitikken for bankene på nyåret, sier Dreyer til DinSide.

Han tror vi vil merke oppturen i markedet tidligere enn ventet.

- Vi har sagt vi tror på skifte rundt sommertider, men dette rentekuttet kan gjøre at mye kommer til å se lysere før det. Spesielt når det gjelder økning av omsetninger, der vil kan få et mye mer normalt marked, sier Dreyer og legger til:- Nå har det jo vært unntakstilstand, og jeg tror vi vil se kraftig forbedring i omsetning i løpet av første kvartal neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer