Trygg med gassgrill

Mange lager mat ute flere ganger i uken. Pass på at du gjør det trygt.

Gaffateip på gasslangen er et dårlig alternativ. Er det sprekker i slangen, skal den byttes før du bruker grillen. Foto: Øyvind Paulsen
Gaffateip på gasslangen er et dårlig alternativ. Er det sprekker i slangen, skal den byttes før du bruker grillen. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Folk som har hus eller hytte med terrasse og hage investerer gjerne i en større grill. Det gir mulighet til å tilberede hele måltidet utendørs, sier matrådgiver Anette Fjelleng Hansen i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Og de med høye inntekter griller mest, viser en undersøkelse for MatPrat fra Ipsos MMI. Har husstanden en samlet bruttoinntekt på mer enn 800.000 kroner, griller de langt oftere enn husstander med lavere inntekter. 33 prosent av de i den høyeste inntektsgruppen griller én til to ganger i uka.

Da gjelder det å gjøre det riktig.

Sjekk før du fyller: Store prisforskjeller på gassbeholdere

Grillvett med gass

Selv om branner forårsaket av gassgriller ikke er det vanligste i sommer-Norge, er det altså flere råd som er verdt å følge for brannsikker og matsikker grilling i sommer.

– Propan er ikke ufarlig, men om du håndterer det på samme måte som forskriftene sier, så er du trygg, sier Kai Arne Trollerud, brannmann og sikkerhets- og kompetansespesialist i AGA i en pressemelding.

De vanligste brannårsakene i Norge

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer