Tryggere å eie borettslagsleilighet

Strammer inn regelverket rundt fellesgjeld.

En innstramming av regelverket skal gjøre det enda tryggere å kjøpe borettslagsboliger. Foto: Per Ervland
En innstramming av regelverket skal gjøre det enda tryggere å kjøpe borettslagsboliger. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor du i borettslag, er du ikke bare avhengig av at du betaler regningene. Med på kjøpet får man stort sett fellesgjeld, og nøkkelordet er felles. Fellesskapet står ansvarlig, dersom noen ikke betaler.

Som andelseier risikerer du i utgangspunktet å måtte bidra dersom naboen ikke betaler. Dersom mange nok ikke betaler, kan det i verste fall føre til konkurs. Det er ikke nødvendigvis risikosport å bo i borettslag, men det innebærer klart en viss risiko å dele på en kjempegjeld med mennesker du ikke nødvendigvis har noe annet til felles med enn adressen.

- Det er heldigvis svært sjelden borettslag går konkurs, men fordi konsekvensene vil være så store er det viktig at man har gode regler som sikrer mot det, sier seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet i en pressemelding.

Regjeringen har lenge jobbet med en løsning for å gjøre borettslagsboliger sikrere, blant annet har de vurdert å forby lavinnskuddsboliger, og flere ulike instanser og organisasjoner har presset på for lovfestet maksgrense på fellesgjeld.

Les også: Har du krav på erstatning om borettslaget går konkurs?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer