Tryggere å kjøpe ny bolig

Regjeringen vil utvide garantiene.

Fra blueprint til ferdig bolig - det er mye som kan gå galt. Foto: iStockphoto
Fra blueprint til ferdig bolig - det er mye som kan gå galt. Foto: iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har sendt et forslag om å skjerpe garantiene i Bustadoppføringslova på høring. Garantisummene skal økes, og garantitiden skal økes fra to til fem år, skriver Aftenposten i dag.

- Begge forslagene er viktige for å gi boligkjøpere et godt vern i tilfelle entreprenøren ikke oppfyller kontrakten. Kjøp av ny bolig er en stor investering for folk flest, derfor må lovreglene trygge stillingen til forbrukerne i slike situasjoner, sier justisminister Knut Storberget i en pressemelding.

Forbrukerrådet stiller seg svært positiv til regjeringens forslag om å heve garantiene ved bygging av bolig. - Under høringen i forkant av Bustadoppføringslova i 1997 mente Forbrukerrådet at garantiene burde vært høyere, sier Roger Helde, underdirektør i Forbrukerrådet til DinSide.

Alt om å kjøpe bolig på DinSide

- Forbrukerrådet har ønsket å bedre vilkårene for forbruker ved konkurser i byggenæringen, hovedsakelig ved å endre satsen for sikkerhetsstillelse.

Spekulanter skal gjøres ansvarlige

Skjerpingen av lovverket er ment å sette en stopper for at spekulanter kjøper seg inn i nye boligprosjekter. De som kjøper uferdige boliger for så å videreselge, får utvidet ansvar for at den som kjøper virkelig får boligen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer