- Tunge toalettseter burde forbys

Kan skade småbarn.

Toalettseter i tre og andre tunge materialer blir stadig mer populære, men kan forårsake alvorlige skader på småbarn. Foto: Colourbox.com
Toalettseter i tre og andre tunge materialer blir stadig mer populære, men kan forårsake alvorlige skader på småbarn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske leger uttrykker bekymring for den økende bruken av tunge toalettseter i verdens hjem.

Etter flere ulykker hvor guttebarn er innlagt med klemte peniser etter at toalettsetet har falt ned på penisene deres mens de tisset, advarer legene mot den nye trenden med toalettseter av tre og andre tunge materialer.

Limt fast til do

Alvorlige skader

I en artikkel i desemberutgaven av BJU International (British journal of Urology) rapporterer Dr. Joe Philip og hans kolleger fra Leighton Hospital i Crewe, om fire gutter under fire år som ble innlagt med alvorlige nok skader til å måtte bli på sykehuset over natten.

- En fersk markedsundersøkelse antyder at det har vært en økning i salget av toalettseter i tre og keramiske materialer over hele verden. Vi blir ikke overrasket om vi får høre at andre kolleger har sett den samme økningen som oss, i klemskader på penis som følge av dette, uttaler Dr. Philip ifølge Eurek Alert og BJU International.

- Sjekk setene

Legene maner til spesiell forsiktighet i disse juletider. Mange vil besøke venner og familie, og kanskje spesielt småbarn som akkurat har sluttet med bleier, vil være ivrige til å vise at de kan gå på do selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer