Tips til turmat

Turmat-restene du ikke må spise

Mat smaker ekstra godt i det fri! Men det er én ting bør du være ekstra obs på når du har med deg niste på tur.

SMAKFULL TURMAT: Å ha med hjemmelaget niste på fjellet, stranden, i skogen eller på biltur, kan spare deg for både tid og penger. Dessuten smaker mat ekstra godt i det fri! Men det er særlig én ting du må passe godt på når du har med deg mat på tur. Tipsene får du i artikkelen under! Foto: NTB Scanpix.
SMAKFULL TURMAT: Å ha med hjemmelaget niste på fjellet, stranden, i skogen eller på biltur, kan spare deg for både tid og penger. Dessuten smaker mat ekstra godt i det fri! Men det er særlig én ting du må passe godt på når du har med deg mat på tur. Tipsene får du i artikkelen under! Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- All mat smaker himmelsk når man er i naturen, ivrer Stine Schultz Heireng og Hege Schultz Heireng.

De to søstrene er mildt sagt glade i å gå på tur. Via bloggen Tursøstre og instagramkontoen sin, deler de hundrevis av turtips til sine lesere. Og er det noe de er skjønt enige om, så er det at god mat er viktig på tur.

Men vær obs så turmaten ikke gjør deg syk, advarer matfaglig rådgiver.

Lang eller kort tur?

- Du kan lage alt fra enkle brødskiver til gourmetmat på tur. Vil du lage varmmat på tur er det primus eller en liten grill som gjelder nå i sommer siden det er nasjonalt bålforbud fram til 15. september, understreker Stine og Hege.

Hvor du har lov til å grille i tidsrommet bålforbudet gjelder, leser du i faktaboksen nederst i denne saken!

Tursøstrene, som også er aktuelle med boka «Norges beste turklassikere», mener at uansett hva du foretrekker av niste på tur, så er det aller viktigste å ha med deg nok mat og drikke.

Men akkurat hvor mye mat og drikke du trenger, kommer selvsagt an på om turen du skal på er kort eller lengre.

Søstrene har følgende tips:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer