- All mat smaker himmelsk når man er i naturen, ivrer Stine Schultz Heireng og Hege Schultz Heireng.
De to søstrene er mildt sagt glade i å gå på tur. Via bloggen Tursøstre og instagramkontoen sin, deler de hundrevis av turtips til sine lesere. Og er det noe de er skjønt enige om, så er det at god mat er viktig på tur.
Men vær obs så turmaten ikke gjør deg syk, advarer matfaglig rådgiver.
Lang eller kort tur?
- Du kan lage alt fra enkle brødskiver til gourmetmat på tur. Vil du lage varmmat på tur er det primus eller en liten grill som gjelder nå i sommer siden det er nasjonalt bålforbud fram til 15. september, understreker Stine og Hege.
Hvor du har lov til å grille i tidsrommet bålforbudet gjelder, leser du i faktaboksen nederst i denne saken!
Tursøstrene, som også er aktuelle med boka «Norges beste turklassikere», mener at uansett hva du foretrekker av niste på tur, så er det aller viktigste å ha med deg nok mat og drikke.
Men akkurat hvor mye mat og drikke du trenger, kommer selvsagt an på om turen du skal på er kort eller lengre.
Søstrene har følgende tips:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger