Tusenvis av boliger på nett

DinSide har testet de største eiendomstjenestene på internett, Eiendomsnett, Finn og Meglernett.

Du kan faktisk finne drømmeboligen på internett.
Du kan faktisk finne drømmeboligen på internett. Vis mer
Publisert

Dersom du har prøvd å gå på boligjakt vet du at det kan være en tidkrevende fritidssyssel. Å holde oversikt over mulige boliger og gå på visninger krever både tid og utholdenhet. Internett-teknologien gir boligkjøpere og boligselgere en unik mulighet til informasjonsutveksling på en effektiv måte. Dette benytter etterhvert de fleste eiendomsmeglere seg av, og vi har nå fått tre store samt flere mindre eiendomstjenester på internett. DinSide har gått de tre største - Eiendomsnett, Meglernett og FINN - nærmere etter i sømmene.

Tusenvis av prospekter

Både Eiendomsnett og Finn tilbyr andre tjenester enn boligprospekter. I denne undersøkelsen legger vi imidlertid mest vekt på den delen av tjenestene som formidler informasjon om private boliger og fritidseiendommer.

De tre store eiendomstjenestene kan tilsammen vise deg flere tusen boliger og fritidsboliger som er til salgs. Selv om dekningen hos alle er best i Oslo og på Østlandet, finner du boliger og fritidseiendommer over hele landet hos alle tre.

Vi valgte å kikke nærmere på antall prospekter den 9.11. Hos Eiendomsnett finner du da totalt 3.951 boligprospekter, og 370 prospekter for fritidseiendommer. Dette gir denne tjenesten en klar førsteplass. Imidlertid viser vår kontrollregning av prospekter fra Oslo at hele 30 prosent av boligene er solgt. Daglig leder Geir Normannseth forteller at solgte boliger maks skal ligge inne i systemene i 14 dager. Tallet på solgte boliger vil variere med omsetningshastigheten. Eiendomsnetts egne tall viser at et gjennomsnitt på mellom 10 og 15 prosent av prospektene viser boliger som er solgt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.