If

- Tusenvis mangler denne

If oppfordrer alle til å skifte ut røykvarsleren sin om den mangler en batteripute.

SJEKK DEN: Mangler røykvarsleren din en slik batteripute? Da oppfordrer If deg til å skifte ut varsleren. Foto: If
SJEKK DEN: Mangler røykvarsleren din en slik batteripute? Da oppfordrer If deg til å skifte ut varsleren. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Har røykvarsleren din 9 volts batteri, men mangler batteripute som hjelper deg å sette batteriet riktig vei? Da bør du skaffe en ny varsler så snart som mulig, understreker If. skriver forsikringsselskapet If i en pressemelding.

Det skyldes at det har vært flere tilfeller hvor røykvarslere har blitt varme og kortsluttet, som i verste fall kan føre til brann.

Ifølge If er det tusenvis av røykvarslere i Norge som har en konstruksjon som gjør at de bør skiftes ut. Røykvarslerbatteriet kan settes inn feil, kortslutte og utvikle sterk varme og røyk.

- Kan få konsekvenser

I 2020 advarte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Direktoratet for byggkvalitet om svakheten i mange røykvarslere. Samtidig ble det anslått at rundt 650 000 røykvarslere bør byttes ut.

Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, tror at det fortsatt finnes varslere med designsvakheten.

- Røykvarslere skal jo forhindre branntragedier, ikke bidra til dem. Vår største bekymring er at det kan være røykvarslere som ikke virker som de skal, fordi batteriet er satt inn feil vei. Det kan få alvorlige konsekvenser hvis en brann skulle begynne om natta når alle i huset sover, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer