TV-bilaget blir fjernkontroll

Snart kan du få interaktive programoversikter som kommuniserer direkte med TV'en. De vil faktisk erstatte fjernkontrollen.

Aseel Berglund.
Aseel Berglund. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin doktorgrad ved Linkøpings Universitet i Sverige viser dataforsker Aseel Berglund hvordan dette blir mulig om kort tid.

Bakgrunnen er utviklingen av digitale fjernsynssendinger, som gjør interaktivitet med TV'en mulig i mye større grad enn i dag, melder Forskning.se.

Enkelt

Nye applikasjoner vil dessuten bli supplert av Internett-tilgang samt ekstratjenester du kan velge. I tillegg kan antallet tilgjengelige TV-kanaler øke voldsomt.

En standard fjernkontroll blir for tungvint å bruke når du skal navigere deg gjennom alt dette.

Berglund lanserer begrepet "Paper Remote" som en mulig løsning for framtidas TV-styring.

"Papir-fjernkontrollen" vil være trykket og på digitalt papir, som allerede er utviklet. Den vil også være interaktiv med TV-apparatet.

Da bruker du din elektroniske penn til å peke på de ulike programmenes eller tjenestenes ikoner på det digitale papiret som huser TV-bilaget.

Lite teknisk

Vil du planlegge TV-kvelden eller kanskje TV-uka? Legg inn det du vil se, og Tv'en husker dine valg og slår seg på når sendingene begynner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer