TV-en uten en tråd

Sonys nye prototype mangler en viktig ting. Hurra!

Trådløs overføring av TV-signaler er det flere som har, men denne prototypen fra Sony har også trådløs overføring av strøm fra boksen nederst på stativet, til boksen øverst. Du trenger altså ikke bore mange hull i skapet TV-en skal stå på. Foto: Sony
Trådløs overføring av TV-signaler er det flere som har, men denne prototypen fra Sony har også trådløs overføring av strøm fra boksen nederst på stativet, til boksen øverst. Du trenger altså ikke bore mange hull i skapet TV-en skal stå på. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange dagene siden vi hjalp et familiemedlem å ommøblere stuen. Bokhyller, bord, stoler, sofa og bilder flyttet vi lett som en plett. Så kom turen til den lave skjenk/TV-benken. Da begynte problemene.

For hullet til ledningene til TV, surroundsystem, DVD, Get-boks og subwoofer var for det første tilpasset der benken sto før, så nytt hull måtte lages. Og når benken var flyttet, nytt hull skåret ut, tilpasset benkens nye plassering og ledningenes lengde, var det et salig kabelrot som ventet. Vi kan jo si det sånn at vi ikke rakk søndagsfilmen.

Og vi spurte oss selv flere ganger: Når kommer TV-ene uten ledninger?

Mens vi venter: Slik får du en slutt på kabelrotet

Trådløs strøm

Trådløs overføring av TV-signaler eksisterer allerede, men strømkabelen kommer vi ikke utenom. Enn så lenge. Nå håper vi Sony snart kan få bukt med også dette problemet. Ifølge Dagbladet.no jobber Sony nå med å utvikle en TV som også har trådløs overføring av strøm. Prototypen er allerede klar.

Systemet skal kunne overføre opp til 60 Watt over 50 cm - uten en eneste kabel. Det nye trådløse energioverføringssystemet kombinerer en type energioverføringsteknologi uten direkte kontakt basert på magnetisk resonans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer